Veelgestelde vragen

Ik ben helemaal niet creatief, zou ik toch kunnen beeldhouwen?

Nee, de cursus is niet aan leeftijd gebonden, als je maar in staat bent om het gereedschap te hanteren. Jonge kinderen hebben echter wel een andere benadering en een andere begeleiding dan volwassenen.

Al ik een strippenkaart koop, moet ik dan elke week komen ?

Nee we spreken elke les af wanneer je de daaropvolgende keer kunt/wilt komen. Mocht je toch niet op de afgesproken dag kunnen, dan verzetten we de afspraak gewoon. Kortom, als je geen les hebt gehad, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. De les wordt op een later tijdstip ingehaald. Er zijn ook mensen die b.v. 1x per maand komen.

Is een steen bij de lessen inbegrepen ?

Nee, de steen is niet inbegrepen. Je kunt wel tegen betaling van ongeveer € 2,50 per kilo een steen bij mij kopen. Deze kun je natuurlijk ook zelf aanschaffen. Bij Keramikos (Haarlem), De Hazelaar (Soest) of de Beeldhouwwinkel (Den Haag of Zutphen) hebben ze een ruimte selectie.

Is het ook mogelijk om meerdere blokken achter elkaar les te hebben ?

Ja, dat kan. Op die manier kan je b.v. een hele dag les krijgen met eventueel een verzorgde lunch Indien je de lat niet te hoog legt kan je al in 1 dag een leuk resultaat hebben. En als het beeld nog niet af is kan je natuurlijk altijd een nieuwe afspraak maken.

Ik zie dat de cursus 12 lessen omvat, kan dit ook in minder lessen ?

Ja dat kan, maar minder lessen is minder leren. Je leert de basis technieken opdat je die daarna zelf kun gebruiken en een eigen richting op kunt gaan. Hoe meer lessen men volgt hoe meer ervarener je wordt en hoe meer je ook in staat bent dat te maken wat je werkelijk wil. Maar verder is het natuurlijk wel zo gezellig om samen iets te maken.

Hoe groot kan een groep zijn ?

Op de huidige vaste locatie kan ik met 10 mensen tegelijk aan het werk.

Moet je met lessen opdrachten uitvoeren ?

Ja, voor het evenwichtig opbouwen van je beeldhouwervaring worden opdrachten gegeven, echter maak je ALTIJD iets wat je ZELF wilt. Je hoeft nooit iets te maken wat al eerder is gemaakt, behalve als dit je eigen keuze is.

Ik begrijp dat je lesgeeft van maandag t/m zaterdag. Als ik afspreek op een bepaalde dag, kan ik dat dan later nog veranderen ?

Ja hoor, dat kan. Per keer maken we een afspraak voor de volgende les. Dus je kunt altijd op een andere dag afspreken. Mocht je, om wat voor reden dan ook, een keer niet kunnen komen, meldt dit dan wel zo vroeg mogelijk, dan maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Omgekeerd geldt dit uiteraard ook, als ikzelf verhinderd ben, dan meld ik dit de cursisten zo spoedig mogelijk.

Zijn er mogelijkheden tot korting op de lesprijs ?

Bij het aanschaffen van een strippenkaart voor 12 lessen bespaar je €15,-.
Indien je iemand aanbrengt als cursist, is de eerstvolgende les voor jezelf gratis!

Moet ik het lesgeld contant betalen ?

Betaling kan contant of via de bank. Op locatie pinnen is geen mogelijkheid.